Onze baarmoeder weet precies wat ze mag doen tijdens de geboorte van een kind. Dat hoeft niemand haar te vertellen, dat is allemaal geprogrammeerd. Dat is de intelligentie van ons lichaam. We doen net alsof we daar iets over te zeggen hebben maar dat is niet zo.

Je kunt je baarmoeder helpen door te vertrouwen. Vertrouw op je eigen lichaam, op de wijsheid van je lichaam. Ondersteun je lichaam door zoveel mogelijk te ontspannen. Het is niet voor niets dat je na elke wee, rust krijgt. Neem die rust om te herstellen en tot rust te komen.

Je baarmoeder weet dat tijdens de eerste fase van de geboorte andere spieren aan het werk zijn dan tijdens de tweede fase. Het weet wanneer hij over mag gaan van de ene op de andere spierlaag. Het heeft niemand nodig die zegt dat jij mag gaan persen, je lichaam doet het. Je mag het proces bewonderen.

Een natuurlijke geboorte kan alleen als de moeder zich veilig voelt. Als jij je veilig voelt, thuis of in het ziekenhuis, dan is dat jouw plek. Dan is dat goed. Het is zo ongelooflijk belangrijk dat we ons weer bewust worden van de natuurlijke kracht van ons lichaam.

Mag jij binnenkort bevallen? Dan mag jij je lichaam bewonderen. Wil je leren hoe? Kies dan voor Een bewuste geboorte.