Vrouwen zijn nog altijd niet gelijkwaardig aan mannen. Dit is al heel lang zo, in onze familielijn zit veel ongelijkheid op dit thema. Hierdoor ervaren vrouwen van nature geen diepe veiligheid meer in zichzelf en vertrouwen ze minder op hun intuïtie.

Dit zorgt ervoor dat vrouwen angst kunnen voelen voor de geboorte. Door verhalen van anderen en door de interventies van de medische wereld.  Zodra een vrouw zwanger maakt haar brein een moederbrein aan hierdoor is er een enorme beschermingsdrang voor haar kind. Ten koste van alles zal een moeder haar kind willen beschermen, desnoods ten koste van zichzelf.

Die angst wordt aangewakkerd door de medische wereld, die steeds meer de natuur wil uitschakelen. Dit doen ze vanuit angst, controledrang wordt gevoed door angst. Er mag niets verkeerd gaan en daarom willen ze alles zoveel mogelijk onder controle houden. Dit is vast goed bedoelt, maar niet natuurlijk.

Een vrouw wil zich terugtrekken zodra de eerste weeën beginnen. Ze zoekt intuïtief een veilige, rustige plek op om zich op de geboorte te kunnen richten. Daarom ook worden de meeste kindje ’s nachts geboren. De geborgenheid van het donker, de andere kinderen die slapen, de intimiteit van het samenzijn met de partner, het zijn allemaal voorwaarden voor een vrouw om goed te kunnen bevallen.

Vrouwen die in dit proces gestoord worden voelen zich niet veilig, dat zal de geboorte geen goed doen. Het kan de geboorte zelfs tegenwerken of stagneren. Geboortepijn kan een gevolg zijn van verstoringen, maar ook door de angst van de moeder of door druk van buitenaf.

Een bewuste geboorte, wil vrouwen weer de kracht van het intuïtieve laten ervaren. Voel je veilig tot in elke cel van je lichaam en vertrouw op jezelf. Veiligheid tot in je diepste kern, tot diep in je ziel, vrouwen mogen zich er weer mee verbinden.

Hierdoor weet ik zeker dat vrouwen een mooie stap kunnen zetten in het herstellen van gelijkwaardigheid tussen man en vrouw. Zodat ze zowel dochters als zonen die wijsheid meegeven. Ook bij mannen is het vrouwelijke deel miskent en ondergewaardeerd. Als er gelijkwaardigheid is, is dat er zowel voor vrouwen als voor mannen. Voor onze dochters, onze zonen, onze kleinkinderen en die daarna komen. We herstellen de familielijn.