De cursus Een bewuste geboorte is erop gericht om geboortetrauma bij moeder, kind en vader te voorkomen. Ook vaders kunnen traumatische ervaringen overhouden aan een geboorte of aan het krijgen van een kind. Een geboorte trauma is voor het hele gezin een probleem. Het kan verregaande gevolgen hebben in je relatie, in de opvoeding van je kind en hoe je over jezelf denkt.

Gevolgen van problemen rondom geboorte zijn heel divers.

Heel veel problemen en klachtenwaar mensen mee rondlopen, zijn terug te koppelen aan een stressvolle zwangerschap, een moeilijke geboorte of een onveilige hechting van ouders. Klachten als, aanhoudende spanning, stress, angst, faalangst, schaamte, moeite met relaties, sociale fobieën of vertrouwen in jezelf zijn te linken aan deze periode. Je hebt geen bewuste herinneringen aan die periode, maar onbewust weet het allemaal nog heel goed.

Gevolgen van moeilijke geboorte voor ouders.

Negatieve ervaringen aan zwangerschap, geboorte en de tijd erna kunnen fysieke klachten geven, kunnen hechting tussen moeder en kind verstoren en kunnen invloed hebben op de relatie tussen moeder en partner. Het kan zich uiten in, stress, lichamelijke pijn, pijn bij vrijen, ontevredenheid over het lichaam, machteloosheid, schaamte, woede, angst, onzekerheid, overprikkeling, concentratieproblemen, problemen in relatie, seksualiteit en intimiteit, spanningen in gezin, familie en hele netwerk. Moeders die een traumatische geboorte meemaken, komen niet toe aan genieten. Ze moeten eerst verwerken, maar heel veel moeders komen er niet voor uit. Omdat ze van zichzelf vinden dat ze moeten genieten. Ze begrijpen zichzelf niet en gaan door met leven.

Wil je een afspraak maken?
Je kunt ook bellen 0515 44 35 88

Neem contact met ons op.