Marijke Witbraad.

Hypnotherapeut en levenscoach.
Eigenaar; Een bewuste geboorte & Hypnosecentrum Sneek.
T 0515 44 35 88
Mail; info@hypnosecentrumsneek.nl

Door mijn eigen bevalleningen en door de verhalen van andere vrouwen hoor ik heel vaak dat ze het achteraf anders hadden willen doen. Maar daarvoor krijg je de kans niet. Dat zette me aan het denken, wat hebben stellen nodig, wat heeft een vrouw nodig? Stel mijn kind is zwanger, wat zou ik haar dan mee willen geven. Hoe kan ik voorkomen dat vrouwen die wijsheid vooraf hebben in plaat van achteraf. Ik heb de passie ontwikkelt om stellen bewust te laten worden van de keuze opties die ze hebben. Het vanzelfsprekend uit handen geven van taken kan veel pijn en problemen geven. Een vrouw is tijdens de zwangerschap, geboorte en opvoeding vooral intuïtief bezig. Alle voelsprieten staan aan, naar buiten en naar binnengericht. Dat intuïtieve weten is heel belangrijk en wordt in mijn ogen te weinig serieus genomen. Het wordt tijd dat we het intuïtieve weten en het wetenschappelijk weten beide een plek geven.

Ons zorgsysteem is gericht op het medische handelen. Een geboorte is gemedicaliseerd en dat heeft diepgaande gevolgen. Heel veel vrouwen hebben achteraf moeite met het uit handen nemen van een geboorte. Een geboorte waar je spijt van hebt is heel pijnlijk en kan verstrekkende gevolgen hebben voor moeder en kind. We willen met onze cursus stellen de autonomie en regie terug laten pakken. Ook voor een kindje is het heel belangrijk dat het een goede start krijgt. Het is het fundament voor het verdere leven! Ik kom heel veel problematiek tegen die rechtstreeks te linken is aan een traumatische geboorte, onveilige hechting en veel stress tijdens die gevoelige periode. We kunnen problemen voorkomen door goede voorlichting.
Ik heb zelf trance ervaren tijdens mijn tweede geboorte en heb toen heel nieuwsgierig de opleiding Hypnobirthing gedaan. Ik merkte alleen dat de cursus geven niet bij mij paste, daarom heb ik mijn krachten en ideeën gebundeld en er Een bewuste geboorte van gemaakt, eigentijds, praktisch, no nonsens en vooral informatief.

Nanda de Jong.

Hypnotherapeut Een bewuste geboorte docent in Drenthe.
Looweg 12a
7741EH Coevorden
Tel: 0620271603

Ik ben hypnotherapeut en liep al geruime tijd met het idee in mijn hoofd om daarnaast cursussen te willen geven aan de zwangere en haar partner. Met het doel om hen te helpen voorbereiden een zo ontspannen en comfortabel mogelijke bevalling te beleven. Dit idee kwam doordat ik weet hoe krachtig hypnose kan helpen bij gevoelens die als pijnlijk worden ervaren.
Toen mijn schoondochter zwanger werd, ben ik actief gaan zoeken naar een geschikte docentenopleiding. Zo kwam ik de opleiding Een Bewuste Geboorte van Marijke tegen.
Ik ben erg blij dat ik de docentenopleiding bij haar heb gevolgd, het heeft me nl. ontzettend veel meer gebracht dan ik van tevoren had kunnen bedenken: Het leren vertrouwen op de perfecte werking van het lichaam van de vrouw om een kind te baren en daarnaast bewuste keuzes maken, met daarbij de nodige informatie om dit te kunnen doen als (aanstaande) ouders. Ook het feit dat de ouders de geboorte als een team kunnen doen, vind ik zeer verrijkend.

Het is een compleet pakket, waardoor ik mij ook zeker voel om deze cursus aan de zwangere en haar partner te geven.Mijn zoon en schoondochter waren meteen mijn eerste enthousiaste ‘leerlingen’.

Dat deze geboortecursus meteen zijn vruchten afwierp, blijkt uit dat mijn schoondochter na de geboorte aangaf volledig heeft kunnen vertrouwen op haar lichaam en hierdoor in haar eigen bubbel kon bevallen met alleen focus op het geboorteproces.

Neem contact met ons op.