Docu/film In Utero.

Deze bijzondere film gaat over de tijd in de baarmoeder. Waar jarenlang aangenomen werd dat een kindje nauwelijks waarneemt en gelukkig ronddobbert, blijkt dat deze aanname totaal niet overeenkomt met de werkelijkheid.

Een kindje is meer dan het samensmelten van DNA van de ouders. Het is zich bewust van de ouders en met name de moeder, maar als alle zintuigen aangelegd zijn komt meer informatie binnen. Het wordt ook beïnvloed door de maatschappij waarin we leven. Onze maatschappij van nu heeft specifieke kenmerken die ook het ongeboren kind beïnvloedt. Een kind reageert op die invloeden en neemt de informatie op. Een babybrein wordt tijdens de zwangerschap aangelegd en begint dan ook al te functioneren. Dat kun je zien door gezichtsuitdrukkingen, een kindje droomt en vertoond lichamelijke reacties op prikkels.

De tijd in de baarmoeder heeft heel veel invloed op ons.

Wat je in de baarmoeder waarneemt en opslaat in het brein, heeft groot effect op de rest van je leven. In deze docu/film komen diverse wetenschappers aan het woord, ze vullen elkaar prachtig aan en zo ontstaat een ongelooflijk indrukwekkend inzicht in het leven in de baarmoeder en daarna.

Deze film is onderdeel van de zwangerschapscursus; Een bewuste geboorte.

Neem contact met ons op.