Een bewuste geboorte een bijzondere zwangerschapscursus.

Bevallen met hypnose, de Nederlandse hypnobirthing.

Tijdens deze zwangerschapscursus krijg je heel veel informatie en tools om zo ontspannen mogelijk te bevallen. Ook leer je de hypnose kennen en toepassen om in te zetten bij de geboorte. Het is voor een vrouw heel belangrijk om goed te leren ontspannen, omdat je dan niet uitgeput raakt en sneller herstelt.

Ik heb ervaren dat trance bij de geboorte van nature voorkomt, ik heb het zelf mogen ervaren en wist toen nog niet wat hypnose was. Marijke.

Laat je lichaam die pijnstillende hormonen aanmaken!

Als je ontspannen kunt blijven komen er hormonen als endorfine en oxytocine vrij. Endorfine is het natuurlijke morfine en oxytocine is het liefdeshormoon waardoor je direct verliefd wordt op je kind en alle moedergevoelens volop aanwezig zijn.

Hoe beter jij kunt ontspannen hoe meer van die stofjes vrijkomen. Vrouwen worden er zelfs een beetje high van, ze hebben grote pupillen, kunnen makkelijk te boel de boel laten en zijn alleen met zichzelf en hun kindje bezig. Het vrouwen lichaam is zo intelligent.

Moeder en kind bevallen samen.

Het samenspel tussen moeder en kind bepaalt hoe de geboorte verloopt. Medici vinden tijd en meten belangrijk, maar het afgestemd zijn op elkaar is veel belangrijker. Een natuurlijke geboorte is een samenwerking tussen moeder en kind. De geboorte partner heeft een unieke band met moeder en kind en mag het proces optimaal ondersteunen en faciliteren.

Voordelen van bevallen met hypnose.

 • Je bent samen meer ontspannen.
 • Je lichaam maakt optimaal bevallingshormonen aan.
 • Door de ontspanning van hypnose gaat de geboorte makkelijker.
 • Je geeft je kindje een rustige start.
 • Je voorkomt uitputting.
 • Je herstelt makkelijker.

Grote voordelen voor het kind.

Bevallen met hypnose heeft grote voordelen voor je kindje. Je kind en jij zijn één, als jij gespannen zou zijn of bang, dan is je kind dat ook. Bevallen met hypnose heeft daarom grote voordelen:

 • Een rustige start.
 • Directe hechting
 • Ontspannen moeder
 • Rustiger kind, weinig huilen.
 • De overgang van de wereld in de baarmoeder naar het hier en nu went makkelijker en sneller.
 • Een goede geboorte schept een diepe emotionele band.

Je samen voorbereiden op deze geboorte schept een bijzondere band. Samen bespreken hoe je de geboorte wilt en wat je van elkaar verwacht. Samen een kindje krijgen is bijzonder, samen bevallen verdiept een relatie enorm. Deze bijzondere verdieping zorgt direct voor hechting met je kindje en dat is een mooie basis voor de rest van jullie leven.

Wil je de cursus volgen? Wil je een afspraak?
Mail of bel 0515 44 35 88

Neem contact met ons op.

Natuurlijke geboorte.

Het is bijna magisch te weten dat het lichaam van een vrouw precies weet wat het moet doen. Het heeft alles in huis om de geboorte op een natuurlijke manier te laten verlopen. Je kunt veel spieren trainen, maar je baarmoeder werkt intuïtief. Daar mag je op vertrouwen.

Ook bij een ziekenhuisgeboorte?

Juist bij een ziekenhuisgeboorte heb je heel veel aan deze cursus. Daar is het bewust creëren van een fijne veilige plek iets waar jij je op voor kunt bereiden. Wat heb je nodig? De cursus geeft je handvatten, tips en trucs, zodat jij ook in een ziekenhuis een natuurlijke geboorte kunt ervaren.

Zelfs als een keizersnee de manier waarop jouw kindje geboren wordt, kun jij je bewust voorbereiden op de operatie. Je zult minder medicatie nodig hebben en hechting met je kindje komt direct op gang. Lees verder.

Ik steun Me Mam en werk hier ook aan mee. Ik heb me als therapeut aangemeld om vrouwen met psychische klachten tijdens de zwangerschap te helpen.