Hypnotherapeut Een bewuste geboorte docent in Drenthe.
Looweg 12a
7741EH Coevorden
Tel: 0620271603

Ik ben hypnotherapeut en liep al geruime tijd met het idee in mijn hoofd om daarnaast cursussen te willen geven aan de zwangere en haar partner. Met het doel om hen te helpen voorbereiden een zo ontspannen en comfortabel mogelijke bevalling te beleven. Dit idee kwam doordat ik weet hoe krachtig hypnose kan helpen bij gevoelens die als pijnlijk worden ervaren.
Toen mijn schoondochter zwanger werd, ben ik actief gaan zoeken naar een geschikte docentenopleiding. Zo kwam ik de opleiding Een Bewuste Geboorte van Marijke tegen.
Ik ben erg blij dat ik de docentenopleiding bij haar heb gevolgd, het heeft me nl. ontzettend veel meer gebracht dan ik van tevoren had kunnen bedenken: Het leren vertrouwen op de perfecte werking van het lichaam van de vrouw om een kind te baren en daarnaast bewuste keuzes maken, met daarbij de nodige informatie om dit te kunnen doen als (aanstaande) ouders. Ook het feit dat de ouders de geboorte als een team kunnen doen, vind ik zeer verrijkend.

Het is een compleet pakket, waardoor ik mij ook zeker voel om deze cursus aan de zwangere en haar partner te geven.Mijn zoon en schoondochter waren meteen mijn eerste enthousiaste ‘leerlingen’.

Dat deze geboortecursus meteen zijn vruchten afwierp, blijkt uit dat mijn schoondochter na de geboorte aangaf volledig heeft kunnen vertrouwen op haar lichaam en hierdoor in haar eigen bubbel kon bevallen met alleen focus op het geboorteproces.