In elke cel en elke vezel van ons lichaam zit een oer weten een ongelooflijke intelligentie. Van miljoenen jaren, van miljoenen vrouwen.  Het zit in ons en we mogen hiervan gebruik maken. Die kennis heeft niet te maken met ratio maar met op diep niveau weten.

Zwangerschap, geboorte en een kind opvoeden doe je intuïtief. Niet meten, maar voelen en weten. Het wordt tijd dat we die informatie weer serieus nemen en vooral ook op waarde schatten. Hoe intuïtiever een moeder kan omgaan met haar kind hoe intenser de band is. Een intense band met je kind geeft je kind vleugels.

Vrouwen die gevoelsmatig aangeven dat het wel of niet goed gaat, moet je serieus nemen. Het wordt tijd dat medici dat ook gaan doen! Wetenschap of weten. We zijn gaan vertrouwen op de wetenschap en zijn weggeraakt bij het weten. Iets moet bewezen worden, onomstotelijk aangetoond worden dan is het zo. Maar als een moeder aangeeft dat er iets met haar kind is, dan is dat ook zo, daar hoeven geen tabellen of grafieken bijgehaald te worden. Het enige wat je hoeft te doen is de moeder serieus nemen.

Wetenschap is dat te vertrouwen? Zijn testuitslagen te vertrouwen? Zijn heersende ideeën de norm? Zijn tabellen en grafieken jou leidraad? Zijn medicijnen in staat jou beter te maken? Of mag je ook vertrouwen op de intelligentie van je lichaam. Mag je ook vertrouwen op je zelfhelende vermogen.

Welke kennis neem je serieus, de kennis die je van buitenaf krijgt of de kennis die in je zit?

Je hoeft niet te kiezen, volg je intuïtie.