Ik kan met geen mogelijkheid beschrijven hoe trots ik ben op mijn vrouw en kind. Ik ben nog nooit zo onder de indruk geweest van de natuur. Hoe alles verloopt, hoe de natuur het mogelijk gemaakt heeft dat een vrouw haar lichaam opent om een kind op de wereld te zetten.

Ongelooflijk. Ik zag hoe haar buik verkrampte en weer tot rust kwam om te herstellen. Hoe de spieren werkten en het kindje langzaamaan naar beneden werkten. Ik zag dat de verkramping pijnlijk was maar haar niet uit haar focus haalde. Ik zag dat ze steeds contact maakte met ons kind. In de rustmomenten herstelde ze en kon ik me voorstellen dat het kindje ook herstelde.

Er was geen sprake van helse pijnen en onhoudbare situaties. Hier was ik wel bang voor geweest. Maar na de cursus Een bewuste geboorte was die angst al minder geworden.

Toen ons kindje geboren werd, was het stil. We waren stil van verwondering. Hij was geboren. Ongelooflijk. Alles zat er op en aan. We hebben de tijd genomen en gekregen om samen dit moment te beleven. Alle mensen om ons heen waren ontroerd en in dezelfde sfeer als ons, we waren onder de indruk.

Marijke zei tijdens de cursus dat een geboorte een magische gebeurtenis was, en dat is inderdaad zo. Het is een magische gebeurtenis die diepe indruk maakt en die je leven totaal verandert. Ik ben dankbaar dat ik dit heb mogen beleven.

Dit is een verslag van een gesprek met deze vader.