Een bewuste geboorte Forums Geboortetrauma voorkomen

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • Marijke Witbraad
  Sleutelbeheerder
  Aantal berichten: 1

  Heel veel mensen ervaren problemen die rechtstreeks terug te voeren zijn naar de geboorte.  Als eerste denk je dan aan een geboorte met behulp van medische interventie als, tangverlossing, keizersnee, navelstreng om de nek. Maar ook stress tijdens de zwangerschap of geboorte kan verstoringen in de hersenen veroorzaken. We weten het vaak niet bewust, maar onbewust is die informatie aanwezig. Vreemd gedrag wat je niet kan plaatsen kan soms terugleiden naar zwangerschap of geboorte.

  Heel vaak is de moeder onwetend. Ze heeft geen goede informatie gehad of weet niet goed wat ze met de informatie kan doen. Het kan ook zijn dat haar relatie niet optimaal is of dat ze een moeilijke relatie heeft met haar moeder/ ouders. Een vrouw die niet goed voorbereid is op de geboorte om wat voor reden dan ook kan enorm schrikken en zich uit doodsangst verzetten. Ze zet het onbewust zelf een vicieuze cirkel in werking, stress, angst, pijn enz..

  Vrouwen die een miskraam of eerdere negatieve geboorte hebben ervaren hebben ook heel vaak last van die negatieve ervaring met als gevolg meer stress, angst en pijn. Een vrouw die goed opgevangen wordt na een moeilijke periode die de kans krijgt haar natuurlijke intuïtie te volgen kan zichzelf helen. Maar daar moet wel aandacht, begrip en ruimte voor zijn.

  We worden omringd door mensen die overal wat van vinden en alles durven te zeggen. Maar vooral bij zwangerschap en geboorte mag je intuïtie leidend zijn. Daarvoor heeft een vrouw vertrouwen nodig en weten hoe haar lichaam werkt. Daarom is Een bewuste geboorte zo’n belangrijke cursus.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.